LC HELSINKI-HAKANIEMI

NUUSKU

Nuuskut töihin lentokentälle

Vuonna 2002 määrättiin tulli asettamaan tärkeimmille rajanylityspaikoille ympärivuorokautisen huumekoiravalvonnan. Huumeiden pysäyttäminen rajoille on hyvin tehokasta ehkäisevää toimintaa. Siinä toiminnassa huumekoirat ovat erityisen tehokkaita.

Laista huolimatta tämä valvonta ei kuitenkaan ole aukotonta. Koirat ovat vastassa lentokentillä ja muilla rajoilla vain pientä osaa matkustajista. Koiria on töissä vain alle 50.

Lions Club Hakaniemessä on ajateltu tätä asiaa. Jos rajoilla ei pystytä pysäyttämään huumeita, ne tuottavat suuret määrät kärsimystä levitessään maahan. Jos suurempi osa matkatavaroista nuuhkitaan, pienempi osa huumeista pääsee läpi. Koirien lisääminen tuottaisi kustannuksiin verrattuna moninkertaisesti hyötyä pelkästään rahallisesti, ja mittaamattomasti hyötyä ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvoinnissa.

Jos olemme tätä mieltä, tietenkin yritämme vaikuttaa päättäjiin ja virkamiehiin koirien määrän lisäämiseksi, mutta miten?

Nuusku perheenjäseneksi useammalle

Huumekoira on tullivirkailijan perheenjäsen yleensä koko työuransa ja elämänsä ajan. Uuden koiran isäntä valikoidaan tullin omasta henkilökunnasta, ja halukkaita tähän on. Jos siis keräämme rahaa uuden koiran hankkimiseen ja kouluttamiseen, niin saako useampi virkailija työparikseen koiran, ja näin saamme koirien määrää lisättyä?

Näin uskomme, ja tällä periaatteella olemme lähteneet keräämään rahaa uusien koirien hankkimiseen. Tavoitteenamme on nimenomaan koirien määrän lisääminen, ei valtion rahojen säästäminen nykyisten koirien lukumäärän ylläpitämisessä. Kansalaisilla on oltava mahdollisuus äänestää lompakoillaan tämän asian puolesta, johon he uskovat, ja vaatia että heidän äänensä kuuluu.

Nuuskulla on kannatusta

Vuodesta 2006 lähtien Lions Club Helsinki/Hakaniemi on myynyt Helsinki-kalenteria Hakaniemen torilla ja hallissa huumekoirien hankinnan hyväksi. Vastaanotto on ollut hyvä, ihmiset tuntevat koirien määrän lisäämisen tärkeäksi.